Laatste boring Beverwijk-Wijngaarden verfilmd

Delen

Het project leidingaanleg tussen Beverwijk en Wijngaarden schiet aardig op. Woensdag 12 maart heeft de laatste boring plaatsgevonden op het tracé tussen Beverwijk en Wijngaarden onder de rivier Alblas in de gemeente Molenwaard. Deze boring is vastgelegd op film. De leiding is tot een diepte van ongeveer 25 meter onder de grond doorgetrokken. ’s Ochtends om 8:00 uur werd hiermee gestart en een paar honderd meter verderop kwam de leiding vier uur later weer boven.

Van Beverwijk naar Wijngaarden

Bijna een jaar geleden startte de aanleg van een 90 kilometer lange leiding die van Beverwijk naar Wijngaarden loopt. Inmiddels is ruim 75 kilometer gelegd en zal dit voorjaar het leggen van de laatste 15 kilometer worden voltooid.

Mooie dag om te filmen

Van het tracé is een derde van de leidingen gelegd door intrekoperaties. Aannemers Visser & Smit Hanab en A.Hak hebben in totaal 31 horizontaal gestuurde boringen gedaan en daarmee ruim 30 kilometer leiding ingetrokken. De boring van 12 maart bij Oud-Alblas is de laatste op dit tracé en vastgelegd op film. Deze boring was in vergelijking met andere boringen op het tracé vrij kort en daarom kwam de pijpleiding na ongeveer vier uur trekken alweer boven. Het filmpje laat het proces van intrekken zien van  ’s ochtends tot het bovenkomen van de leiding.