Video’s leidingaanleg Hulst

Delen

Van de leidingaanleg bij Hulst in Zeeuws-Vlaanderen zijn drie nieuwe video’s gemaakt. In de gemeente Hulst wordt vanaf maart gewerkt aan de aanleg van 15 kilometer leiding tussen het Verdronken Land van Saeftinghe en de Cambrondijk bij Hulst.


De eerste video laat het lassen van twee leidingstrengen aan elkaar zien. Op de wal worden verschillende pijpen aan elkaar gelast, waarna de leidingstreng de sleuf in wordt getild. In de sleuf worden de leidingstrengen aan elkaar gelast. Op de video is het lassen in de sleuf te zien, wat handmatig in de lastent gedaan wordt.

Op de tweede video zie je het testen van de lasnaad. Met een ultrasoon testapparaat wordt de lasverbinding gemeten zodat deze voldoende sterk is om de gasdruk van 56 bar aan te kunnen. (Overigens wordt het testen van de leiding onder waterdruk van 100 bar gedaan.) Het water dat in de video te zien is, wordt gebruikt als contactvloeistof tussen het testapparaat en de pijp.

De laatste video laat het afwerken van het tracé zien. Er worden palen met planken in de slootbodem aangebracht om verzakking van de sloot te voorkomen. Daar bovenop worden stapelzoden geplaatst voor de stevigheid in de wal. Op deze manier wordt de werkstrook hersteld naar de oorspronkelijke staat.