Transporten Gasunie door gemeente Ouderkerk

Delen

Het werk aan de gastransportleiding door de Krimpenerwaard vordert gestaag. De leiding is onder de Hollandse IJssel doorgetrokken en in het veld worden de boringen met elkaar verbonden. Het werkverkeer maakt nog steeds gebruik van de tijdelijke afrit aan de Kattendijk tussen Ouderkerk aan den IJssel en Gouderak. Ook voor de komende maanden staan er transporten gepland.

Het uitvoeren van de boringen is in de gemeenten Ouderkerk en Bergambacht bijna voltooid. Straks zullen deze strengen aan elkaar worden verbonden. Daarna zal de grond weer in oorspronkelijke staat worden hersteld en zal de leiding worden getest voordat deze per 1 oktober in gebruik wordt genomen.

Voor deze afrondende werkzaamheden zullen tot juni nog regelmatig transporten plaatsvinden door Ouderkerk een den IJssel en over de IJsseldijk-Noord, Lageweg en Kattendijk. Dit zal vooralsnog blijven gebeuren onder begeleiding van verkeersregelaars. Tot eind januari zijn het er, vanwege de laatste boring in het gebied, nog gemiddeld een per uur, daarna neemt het af naar een tot twee per dag. Incidenteel kunnen weken drukker zijn, tot gemiddeld een per uur, doordat verschillende werkzaamheden samenvallen.