Tijdelijke afsluiting Wetering-Oost Lekkerkerk op donderdagavond 3 en vrijdag 4 oktober

Delen

De Wetering-Oost in Lekkerkerk is van donderdagavond 3 oktober 19:00 uur tot vrijdagavond 4 oktober 19:00 uur afgesloten voor verkeer. Deze afsluiting heeft te maken met de aanleg van een deel van een nieuwe gastransportleiding in de gemeente. De gasleiding is 1.151 meter lang en 1,22 meter in doorsnede. Omdat de veengrond in het gebied niet begaanbaar is voor zwaar verkeer is er gekozen voor een horizontaal gestuurde boring (HDD) als meest geschikte methode om de leiding in de grond te leggen. Om de leidingstreng (aan elkaar gelaste leidingen) door de reeds geboorde boorgang te trekken dient de leidingstreng voor het boorgat gepositioneerd te worden. Deze leidingstreng wordt daarvoor over de Wetering-Oost in Lekkerkerk gelegd, waardoor de straat tijdelijk niet begaanbaar is voor doorgaand verkeer.

De leiding zal vrijdag in de loop van de dag ingetrokken worden. Na het intrekken van de leiding wordt de afsluiting opgeheven en is de Wetering-Oost weer toegankelijk voor verkeer.

De gemeente Nederlek en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zijn op de hoogte gesteld van de werkzaamheden en de tijdelijke afsluiting.